Treningsdate

Jeg har villet dra på trening ganske lenge nå men det føles som jeg har lodd i bena og det er vanskelig å komme seg ut.

Men så kom jeg på at en vennine nylig fortalte at hun hadde begynt å trene ikke så langt unna her, så nå har jeg fikset meg en treningsavtale med henne i morgen.

Jeg er egentlig medlem en annen plass men døratokkmila er så høy for å dra dit, så da blir jeg med henne i morgen istede. Så får vi håpe at jeg får tilbake treningslysten min igjen slik at jeg får kommet meg igang med spinning, Zumba og andre morsomme aktiviteter.

Wish me good luck,

Monica

Livsstil uke 2 – Revengebody

Da har det gått en uke siden jeg så bestemt kicket igang livsstilsinnleggene her inne, og jeg har mange tanker i hodet.

Den siste uken har jeg jobbet hardt for å finne motivasjonen. Viljestyrken min har helt ærlig ikke vært tilstede, og jeg skjønner ikke hvorfor. Kan det ha noe med at når jeg hver morgen står opp og ser meg i speilet uten klær så er jeg egentlig greit fornøyd med det jeg ser, men at misnøyen kommer i det jeg skal presse meg inn i klærne mine.

Vekten i dag viste 400gram ned, og jeg tenker det er bedre enn ingenting. Men det sier helt klart at jeg ikke har tatt så mange grep. Så jeg må rett og slett jobbe med viljestyrken.

Har noen av dere sett Revengebody med khloe kardashian? Hun har et TV show hvor hun hjelper folk med overvekt over 12 uker til å trene og spise seg ned i vekt for å skape en kropp man kan vise til noen man liksom vil ha en hevn på. Det kan være en far som har rakket ned på en sønn, en kjæreste som har vært utro og så videre. De har alle sammen følt på å ikke vært bra nok for noen andre, og vil gjennom å trene finne en styrke inni seg de ikke viste de hadde. Mange finner selvtilliten sin igjen til å være den de er og føle seg bra nok med det.

3 år gammelt motivasjonsbilde fra 2017

Jeg tenkte i går at mange er slik at når de går igjennom et brudd så mister de matlysten og blir flotte og slanke. Vell, jeg mistet matlysten i starten men så begynte jeg å spise. Og det klarte jeg ikke på stoppe med. Så når xen nå legger ut bilder av seg selv for å vise alle sine venner og bekjente  hvor godt trent han er så har jeg bare lyst til å slå tilbake. Ta hevn for alle de gangene han kommenterte hvor godt jeg hadde av å gå tur på stranden, at jeg burde bevege meg mer for å gå ned i vekt og faktisk hvor dårlig jeg følte meg når jeg sminket meg å tok på en nydelig kjole for så å ikke få noe kompliment før jeg etter en lang tid etterspurte hva han syntes. Og det gjør vondt å ikke bli sett av en kjæreste.

Så min revengebody vil jeg skape for å vise han hva han gikk glipp av, men egentlig aller mest for min egen del for å vise meg selv at jeg er sterk og at jeg kan.

Jeg orker ikke å lure meg selv lengre for man blir behandlet med mere respekt, man blir sett og hørt lettere om man ser ut som et menneske som tar vare på seg selv. Jeg husker bare på gymmet da jeg veide 10kg mindre at jeg følte at folk faktisk tittet mere på meg enn når jeg er som nå. Men det er mulig det bare er meg.

Vekt

10.02.20   –   100,9

17.02.20   –   100,5

 

Hver uke bør jeg lage meg en challenge, og denne ukens challenge er at jeg skal ut i friskluft hver dag.

Vi blogges,

Monica

Fri for å leve

Noen ganger må man ta en time out fra some, og det var nettopp det jeg måtte gjøre i går. Jeg tok meg fri fra bloggen for å være tilstede i mitt virkelige liv. På kveldinga på valentinesday endte vi jo opp med å dra på legevakta fordi sønnen hadde så innmari høy feber og feberfantasier jeg aldri har sett maken til. Det gjorde vondt i mammahjertrt.

Vi ble godt tatt imot, og raskt sjekket med et raskt svar om at vi kunne dra hjem. Hvile, veske og Ibux var det vi måtte fokusere på.

Det var veldig tøft å på en måte være helt alene når dette skjedde fordi jeg måtte ta med meg datteren min. Min mor, stefar og bror (1 av 4) som bor veldig nerme oss var alle bortreiste så jeg kunne ikke hente støtte der heller slik som jeg normalt sett ville gjort. Så der var bare å brette opp ermene å kjøre på.

I går var jeg ikke noe aktiv her inne da jeg rett og slett ikke hadde overskudd til det men heller valgte å rydde litt i leiligheten, være med barna også dro jeg og datteren på Melodi Grand Prix på kvelden mens faren til barna så etter sønnen.

Og vet dere? Det var helt greit. Jeg synes blogging er noe man skal gjøre når man har noe på hjertet å ikke bare for å spy ut innlegg for å komme opp på topplisten. Selv om det også er gøy. Men jeg hadde en god dag i går og følte meg ikke noe stresset da jeg valgte bort det å “måtte” skrive et innlegg her inne.

Men nå er jeg tilbake.

I dag er det søndag og vi tar det temmelig rolig her i huset. Ikke noe stress i det hele tatt. Barna ser film og spiser frokost på stuen, mens jeg skal legge meg på sengen å se litt på Love Island. Jeg synes det er så fasinerende. Også kjenner jeg at jeg selv gleder meg til den dagen jeg blir forrelsket igjen.

Hva har dere gjort i helgen?

Klem,

Monica

Med hjertet i halsen

Nå skjer det så mye rundt meg at jeg mister litt perspektiv på ting. Det handler om mennesker jeg elsker, og jeg føler meg så ufattelig hjelpesløs. Det som er hardest på meg vil jeg ikke snakke om enda, men jeg lover det kommer. Og det andre er å være mamma med sykt barn. Man føler seg så ufattelig hjelpesløs og det er ingen jeg heller slipper alt jeg har i hendene for enn mine barn og min familie.

Det hjelper ikke det grann at jeg er sliten og tappet for krefter fra før, fordi det gjør meg ekstra var, redd og følsom. Og jeg vet jo at det jeg er redd for og slikt nå ikke har noemed den reelle situasjonen men rett og slett noe som sitter inni meg. Jeg har jobbet hardt de siste dagene med å ikke overføre mine dårlige vibber på noen andre som skal glede seg og ha det helt fantastisk. Og jeg tror jeg har vært flink til det også.

Jeg er et følelsesmenneske og jeg skal jobbe hardt med meg selv fremover. Jeg hadde egentlig en plan for i dag og helgen, men det har jeg måttet avlyse. Jeg så de ann til i dag, men når jeg måtte hanskes med både feber og oppkast i natt så hadde jeg ikke noe valg. Så det spørs om det blir en alternativ middag på oss i dag, og litt ekstra kos. Masse ekstra kos.

Se hele valentinesfilmen min på snapchatkanalen INFLUENSERNE i dag.

Happy Valentine, og nyt dagen ❤

Klem,

Monica

Jeg knakk sammen

Jeg husker noen sa det så fint en gang når vi snakket om motivasjon og inspirasjon at det er som å dusje. Vi kan ikke bare dusje en gang å tenke at vi er rene for alltid. Vi må jevnlig ta en dusj for å holde oss rene. Det samme er det med det meste. Vi må få kjærlighet for å føle oss elsket, få inspirasjon for å bli inspirert, få motivasjon for å holde oss motivert osv.

Slik tror jeg det er med meg om dagen. Litt tøft å blottlegge seg selv men jeg har fått en kraftig knekk på selvfølelsen, selvbildet og selvtilliten. Jeg har ikke helt kontroll på definisjonene men jeg vet med meg selv at jeg sliter kraftig med disse nå og derfor føler jeg meg rett og slett som en fiasko for tiden.

Jeg er urettferdig hard mot meg selv, og ville aldri sagt de tingene jeg sier eller pålagt noen andre den dårlige samvittigheten jeg pålegger meg selv akkurat nå.

Og ingen andre enn meg selv kan fikse meg der jeg er nå. Ja, venner og familie kan være der for meg og med meg, men denne jobben er en “inside-job” som jeg må gjøre selv.

Jeg vet jeg vil klare det! Jeg er rå på å reise meg selv opp men noen ganger, slik som nå, er det ekstra tøft. Jeg er så ufattelig hard mot meg selv og mitt utseende. Og ting har egentlig ikke forandret seg så mye siden før nyttår annet enn at jeg slapp taket i noen jeg var glad i fordi jeg måtte velge meg selv og en god fremtid for mine barn.

Men så skjedde det noe i meg. Jeg knakk. Og det jeg ser nå er at jeg hadde bygd opp meg selv, mitt selvbilde og selvtillit på noen andres premisser. Jeg var ikke klar over det selv men jeg tror jeg la for mye av meg selv og min energi i den andres hender å når jeg trakk meg unna og han slapp taket så knakk jeg sammen. For det jeg kjenner på nå er ikke kjærlighetssorg. Dette er noe helt annet.

Og hvis jeg nå skal se det positive så er det faktisk noe jeg kan gjøre noe med, og det kan bygges opp. For jeg er her. Skallet eller skyggen som jeg kaller meg selv for tiden. Jeg må bare finne det rette drivstoffet å fylle på og de rette verktøyene for å bygge meg opp igjen. Jeg er jo en løsningsorientert handywoman, så jeg har full tro på at det vil bli bedre. Jeg vil få tilbake energien og troen på meg selv. Ingen tvil i det. Men jeg vet det vil bli en tøff jobb.

Heldigvis går vi imot lysere tider og takk for det. Jeg vil på tur oppe i skogen, men vinteren  slipper nok ikke taket helt enda så i mellomtiden skal jeg jobbe godt med det mellom ørene.

Jeg er på utkikk etter gode bøker for å styrke selvbilde, selvtillit og generelt få opp energien. Har du noen gode tips til bøker, podcast, sanger e.l. som er oppbyggende?

Nå skal jeg finne senga, og i det minste hvile kroppen litt selv om jeg ikke sovner med en gang.

Vi blogges!

Er det vår snart?

God morgen alle fine mennesker der ute. Jeg har akkurat sendt barna på skolen og selv sitter jeg å ser på god morgen Norge. Jeg har sovet minimalt i natt og jeg føler meg rett og slett tygd og spyttet ut.

I går bestemte jeg meg for at jeg skulle legge meg tidlig for å heller stå opp i tidlig. Men jeg ble liggende å vri meg til klokken var over 2. Og for ei som er avengig av en god natts søvn for å fungere så sier det seg selv at kroppen krangler i dag. Jeg kan vell også legge til at jeg har slitt med søvn og slapphet den siste uke så det begynner å tære på humøret.

Noen sier at grunnen til at jeg er så slapp, men samtidig sover dårliger er mørketiden, bruddet i janaur og noen har tilogmed ymtet frempå at overvekt kan være årsaken.

Så kort sagt sier de rådene jeg har fått hittil at jeg bare må lytte til kroppen, ta tiden til hjelp, drikke mere vann, gå ned i vekt og glede meg til lysere årstid.

Jeg tar til meg rådene men akkurat nå skal jeg lytte til kroppen, ta meg en dupp og så satser jeg på at jeg føler meg litt bedre når jeg våkner igjen.

Føler du deg kvikk og opplagt eller kjenner du også på en vinterslapphet? Jeg tar gjerne imot gode råd for å føle meg bedre.

Vi blogges!

Monica

 

Digg frokostkaffe

Flere har spurt hvordan jeg lager den delikate kaffen jeg ofte drikker til frokost, og så her kommer oppskriften

  • En kopp kaffe
  • 1/2 dl fløte
  • 1-2 egg
  • 5 dråper flytende natreen
  • 3 dråper stevia vaniljedråper
  • En ss MCT olje
  • (Cacao pulver til å strøes oppå)

Jeg blander alt i en blender og heller over i en stor kopp og drysser over med kakaopulver.

Vel bekomme!

Vi blogges!

Monica

Jeg har blitt influenced

Hvis man i det hele tatt kan si det slik? Påvirket eller inspirert er vell kanskje noen finere og norskere ord å bruke.

Men ja, jeg følger altså en dame (følger flere men denne historien handler om henne) som er så ufattelig herlig, vakker og positiv til alle, seg selv og ikke minst sin egen kropp. Jeg snakker om Sara Emilie. Se hennes Instagram her. Hun vant nylig også vixen som årets influenser i kategorien livsstil. ( Håper jeg husket rett)

Det som er så spesielt med Sara er at hun er hjemmeværende av helsemessige årsaker men som nå har klart å bygge opp sitt varemerke, sin bedrift eller rett og slett seg selv så mye at hun kan jobbe hjemmefra med det hun liker best. Og der ser jeg opp til henne. Jeg er bare i startgropen enda og tenker at det er helt greit det også.

Jeg er blitt influenced

Men så er det hele hun som person også. Hun er så skjønn og ekte. Legger ikke så mye imellom, og det digger de fleste av oss.

Men i går så la hun ut et innlegg hvor hun fortalte at hun hadde gått ned 40kg! Men at hun også underveis i prosessen elsket seg selv og kroppen sin. Og det er der jeg har blitt influenset nå eller rettere sagt motivert.

Jeg har funnet ut hva hun gjorde for å gå ned i vekt, og skal derfor prøve ut noe av det samme. For det å gå ned i vekt handler om så mye mer enn å bli tynn. Det handler om å trives bedre i sin egen kropp og at den rett og slett fungerer mye bedre. Og for å oppklare så hater ikke jeg min kropp selv om den er 20kg for mye, men den er mindre samarbeidsvillig og tyngre til sinns enn om den hadde vært lettere.

Så nå har jeg føesr lagt en plan for de neste tre ukene og jeg gleder meg til å se hvordan det går. Følg med på mine oppdateringer hver mandag her på bloggen hvis du vil se hvordan det går.

Nå skal jeg ordne litt med klesvasken og lage meg en egglatte til lunsj før jeg stikker ut å kjøper noe småtteri som jeg trenger.

Klems

Monica

Føler du deg påvirket av fullmånen

Nå har jeg i flere dager kjent på å være energiløs og faktisk en smule humørsyk uten å egentlig skjønne hvorfor. Men så kunne min mor fortelle meg at det egentlig ikke er så rart, siden det i går var fullmåne og at jeg ofte er litt på tuppene når det er fullmåne. Men har det egentlig rot i virkeligheten?

Jeg prøvde å Google det men ble vell egentlig ikke mere klok av det egentlig. Men jeg kjenner min kropp best og jeg vet jo med meg selv at jeg kan bli ekstra urolig når det er fullmåne. Men denne gangen kjenner jeg det ekstra godt. Men er det noen andre der ute som opplever det samme?

Jeg har også fått med meg at det er ekstremt lavtrykk for tiden også. Så lavt trykk at en del fly faktisk er innstilt. Kan dette også kanskje virke ikke på kroppen?

Ler litt av meg selv nå for jeg prøver å finne “unnskyldninger” til at jeg ikke føler meg så bra for tiden. Men det hjelper faktisk litt å vite at man ikke er alene og at det er noen utenfor seg selv som river i kroppen.

Gleder meg til å høre fra dere!

Vi blogges!

 

Monica

Livsstil uke 1 – Startskudd og delmål

Nå er det mandag og denne mandagen MÅ startskuddet gå for en bedre livsstil og hverdag for denne damen. Formen er rett og slett på bunn både fysisk og psykisk, og jeg har mest lyst til å bare ligge på sofaen å kose meg hele tiden. Men desto mer jeg koser meg, desto mere dårlig samvittighet får jeg, og dårligere føler jeg meg.

Jeg var faktisk veldig usikker på om jeg skulle nevne vekt og cm her, men for min egen del gir det en god motvasjon å se at disse tallene krymper. Og det er like “gøy” hver gang jeg sier hvor mye jeg veier fordi folk oftest reagerer med å si at de ikke tror noe på at jeg veier så mye. Men jeg lyver ikke. Det har jeg ingen interesse av i det hele tatt.

I dag går startskuddet på 100,9kg. Atter en gang har jeg bikket et tresifret tall på vekten. Alle som kjenner til meg vet at jeg har gått opp og ned egentlig hele mitt voksne liv, og ja; jeg er dritlei av det selv.

Noen ganger tenker jeg at jeg kanskje burde innfunnet meg med at jeg er en kraftig dame og kastet badevekten min i søppla. Men jeg trives ikke med meg selv når jeg veier over 90kg. Klærne mine strammer, det er tungt å bevege seg og energinivået er på bunn. Jeg kjenner det også godt i knær, rygg og ankler at jeg må ned i vekt. Psyken min blir automatisk mye bedre også når jeg veier og er mindre.

Det er ikke snakk om at jeg vil bli tynn. Det toget har jeg latt gå, men jeg drømmer om en mer funksjonell kropp og at vekten kan ligge mellom 80-85kg. På det nivået har jeg følt meg veldig bra før.

Men selv om hovedmålet er 79,Xkg så må jeg ha noen delmål

99,X – Massasje (Jeg har et gavekort liggende)

94,X – Hudpleieprodukter fra Elixir

89,X – Frisørbesøk med klipp og foliestriper

84,X – Massasje

79,X – Shopping

Siden jeg planlegger shopping når jeg har nådd målet må jeg sette igang med sparing til denne dagen. Jeg lurer på on dette er et mål jeg klarer å nå før sommeren. Hva tror dere? Klarer jeg å gå ned 20,x kg før sommeren?

Vi blogges!

Monica